latinica  ћирилица
01/08/2023 |  13:42 ⇒ 13:42 | Autor: SRNA

Nešić: Srpske ne bi bilo da je mišljenje zapadnih sila bilo vodilja

Volja naroda se ne može sankcionisati, a rad političara ne mjeri se mišljenjem stranaca, jer da su politički stvaraoci Republike Srpske za vodilju imali mišljenje zapadnih sila, danas ne bismo imali Republiku Srpsku, poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.
Nenad Nešić - Foto: Ustupljena fotografija
Nenad NešićFoto: Ustupljena fotografija

Nešić je, povodom stavljanja na američku "crnu listu" zvaničnika iz Republike Srpske, izjavio da se rad političara ne mjeri mišljenjem stranaca, nego ocjenom koju birači daju na izborima.

- Da su oni koji vode Republiku Srpsku danas pustili da je razne vrane zobaju, sutra našoj djeci ne bismo imali šta ostaviti - naglasio je lider DNS-a.

Nešić je ocijenio da je ironija da zemlja koja je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma uvodi sankcije onima koji ga štite.

- Kako je moguće da isti sud u identičnim situacijama donosi različite odluke? Zar upravo oni koji donose takve antidejtonske odluke nisu ti koji jurišaju na Opšti okvirni sporazum za mir i zar nije trebalo od njih zaštititi sporazum? Kada imate iskrenu namjeru da riješite neki problem onda se bavite njegovim uzrokom i žarištem, a ne onima koji vodom polivaju to žarište - kaže Nešić za Srnu.

Lider DNS-a podsjeća da je zamjena stranih sudija domaćim sudijama jedan od 14 prioriteta EU.

Nešić je poručio i da Republika Srpska 27 godina dosljedno brani dejtonsku strukturu BiH i da nikada ona nije bila problem, nego oni koji bi da je učine vlasništvom bošnjačkog naroda, što ona nikada nije i neće biti.