latinica  ћирилица
02/07/2024 |  16:06 ⇒ 16:13 | Autor: TANЈUG

Žrtve nevremena u Baru i Luštici; Dvije osobe spasene u Skadaraskom jezeru (VIDEO)

Tokom nevremena na crnogorskom Јadranu i drugim delovima Crne Gore smrtno su stradale dvije osobe - radnik na kranu gradilišta “Čelebić“ u Čanju i jedna osoba od udara groma na Luštici, potvrđeno je iz Uprave crnogorske policije.
Oluja (Foto:  EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/ilustracija) -
Oluja (Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/ilustracija)

U Luci Bar su pale velike dizalice, tzv. “mostovi“. Prema prvim, nezvaničnim podacima portala Bar-Info, jedno lice je zadobilo lakše povrede. Iz tog preduzeća potvrdili su da je šteta ogromna.

- Јedna osoba je smrtno stradala od udara groma na golf terenu Luštica Beja - saopštili su iz OKC-a.

Snaženo nevrijeme koje je pogodilo dijelove Crne Gore poplavilo je podgoričke ulice, a polomljene grane otežavaju saobraćaj. Olujni vetar kod Nikšića je odnio krovove s kuća i čupao drveće iz korena.

Zbog obilnih padavina poplavljene su saobraćajnice u Budvi, a orkanski vetar u Ulcinju je čupao palme i lomio masline. Ulcinj je bez struje, a na pojedinim kupalištima je uništen plažni mobilijar.

      View this post on Instagram

A post shared by Podgorički vremeplov (@podgoricki_vremeplov)

Pričinjena je znatna materijalna šteta na crkvi i starom parohijskom domu. Najveća šteta je pričinjena na pravoslavnom groblju pod Meterizima, gdje je padom velikog stabla, oštećeno 15 grobnica. U gotovo svim gradovima šteta od nevremena je velika i tek će biti procijenjena. Od nevremena su stradali mnoge kuće i auotmobili.

Spasilačke ekipe Nacionalnog parka spasile su dvoje stranih državljanina iz prevrnutog čamca na Skadarskom jezeru.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju su saopštili da se danas očekuju uglavnom umerene do obilne padavine, a lokalno su moguće i vremenske nepogode.