latinica  ћирилица
04/07/2024 |  12:48 ⇒ 14:22 | Autor: SRNA

Sva mjesta u podgoričkoj Pravoslavnoj gimnaziji popunjena u prvom upisnom roku

Nastavu u Pravoslavnoj gimnaziji "Sveti Sava" u Podgorici od septembra će pohađati dva odjeljenja prvaka, dok će prva generacija upisanih učenika, koji od septembra kreću u drugi razred, biti bogatija za četiri učenika koji prelaze u ovu srednjoškolsku ustanovu iz drugih škola.
Podgorica - Foto: TANЈUG
PodgoricaFoto: TANЈUG

Direktor ove gimnazije Јugoslav Blagojević rekao je da su u prvi razred upisana 44 učenika od kojih je desetak nosilaca diplome "Luča".

Blagojević je izrazio zadovoljstvo zbog zainteresovanosti za ovu gimnaziju, ističući da je škola raspisala konkurs za upis dva odjeljenja i da su mjesta popunjena već u prvom upisnom roku.

On je istakao da se dobra praksa brige i posvećenosti ove škole učenicima neće mijenjati, te da sa upisom svake nove generacije raste i potreba za konstantnim napretkom kako u radu, tako i u uslovima rada.

Preseljenje u novu zgradu Gimnazije "Sveti Sava" očekuje se u septembru 2025. godine, a do tada će se kao i do sada nastava odvijati u za to privremeno uređenom prostoru u zgradi pored crkve Svetog Đorđa pod Goricom.

Gimnazija "Sveti Sava" osnovana je 2022. godine. Prva generacija đaka upisana je školske 2023/24. godine, kada je upisano 12 učenika.