latinica  ћирилица
04/07/2024 |  09:26 ⇒ 09:28 | Autor: TANЈUG

Milatović pozvao na sastanak lidere svih parlamentarnih stranaka

Predsjednik Crne Gore Јakov Milatović pozvao je lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak da bi ih, kako se navodi u pozivu, upoznao o zaključcima njegovog razgovora sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Služba za informisanje predsjednika Crne Gore) -
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Služba za informisanje predsjednika Crne Gore)

Milatović je zahvalio parlamentarnim strankama na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan IBAR i na, kako kaže, jedinstvu koje je tom prilikom pokazano.

- Posebno raduje što smo svjedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu - članstva u EU. Kao što ste upoznati, u utorak sam na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posjete Crnoj Gori - naveo je Milatović u pozivu.

Milatović je naveo da, imajući u vidu da se Crna Gora nalazi u ključnoj etapi evropskog puta, smatra izuzetno važnim da parlamentarne stranke budu u potpunosti informisane o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa EU partnerima.

- Ovo je posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmjeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU... - navodi se u pozivu liderima parlamentarnih stranaka, prenosi podgorički portal CdM.

Sastanak će biti održan u Vili Gorica.