latinica  ћирилица
02/07/2024 |  17:22 | Autor: TANЈUG

Grupa huligana osuđena u Vukovaru zbog napada na srpske dječake

Opštinski sud u Vukovaru osudio je danas na zatvorske ili uslovne kazne petoricu optuženih, zbog nanošenja teških tjelesnih povreda grupi maloljetnika u napadu koji se dogodio u centru grada, 6. januara ove godine.
Policija - Foto: SRNA
PolicijaFoto: SRNA

Kako su tada prenijeli mediji, grupa huligana napala je dječake srpske nacionalnosti.

Tri osobe su osuđene na zatvorske kazne od kojih dvije na 40 mjeseci, a jedna na kaznu zatvora od 24 mjeseca. Dvije osobe su osuđene na uslovne kazne, a i dalje se traga za osobom koja je od prvoga dana u bijegu, potvrdili su novinarima roditelji napadnutih maloljetnika.

Napad se dogodio u večernjim satima kada je grupa starijih mladića, pripadnika navijačke grupe BBB, napala grupu maloljetnika te je nekolicini nanijela teške tjelesne povrede zbog kojih su bili hospitalizovani u osiječkom KBC-u.

Sedam dana nakon incidenta u Vukovaru je održan i miran protest roditelja napadnute djece, ali i građana Vukovara koji su osudili taj čin nasilja zahtijevajući stroge kazne za napadače.

Nakon hapšenja koja su ubrzo uslijedila poslije napada, petorici je određen istražni pritvor u kojem su se nalazili sve do izricanja presude, prenijela je Hina.