latinica  ћирилица
03/07/2024 |  18:59 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

U Trebinju otklanjaju posljedice olujnog nevremena (VIDEO)

U Trebinju otklanjaju posljedice jučerašnjeg olujnog nevremena. Komisija za procjenu štete je na terenu. Do sada je evidentirano 55 prijava, a nakon obilaska svih biće poznate ukupne brojke i razmjere štete. Najviše oštećenja je na krovovima, automobilima, a na najugoženijim objektima, sanacija je počela.
Otklanjanje posljedica nevremena - Foto: RTRS
Otklanjanje posljedica nevremenaFoto: RTRS

Nakon što joj je juče oluja uništila krov kuće, pri čemu je polomljeno stablo drveta obrušilo u dnevni boravak, Amira Erkočević Fatkić je ovaj dan dokekala mnogo lakše, jer je sanacija već počela.

- Nisam mogla vjerovati da će tako brzo dođi intervencija. Ima posla, ali kada se krene brzo će se završiti. Hvala svima koji su došli da pomognu - navela je Erkočević Fatkić.

Do sada je evidentriano 55 prijava, a oštećenja su uglavnom na krovoima kuća, automobilima i poljprivrednim dobrima. Nadležne službe su na terenu - ukalnjaju polomljene grane, čiste odvode na saobraćajnicama.

- Najviše su stradali sjeverni dijelovi grada. U selu Mosko na jednoj kući potpuno uništen krov. Radićemo po prioritetima gdje su najveće štete. Prvo ide sanacija. Svima će se sigurno izaći u susret - naveo je Tomo Vujinović iz Komisije za procjenu štete.

Šef Službe civilne zaštite Nemanja Sorajić rekao je da su najviše pogođena Mokri Dolovi, Tini i Bregovi.

- Dosta je polomljenog granja i drveća, ali nadam se da ćemo stići - rekao je Sorajić.

Iz Gradske uprve pozivaju građane koji su pretpjeli štetu da se obrate sa zvaničnim zahtjevom, a pomoć će kažu svima biti pružena.

- Tu smo da izaćemo u susret shodno našim mogućnsotima. U slučaju da bude potrebe, ako bude većih šteta, imali smo podršku Vlade i predsjednika. Uputićemo zahtjev za podršku, ako bude potrebno. Građani ne treba da se brinu - naveo je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Ukupna šteta i iznosi u brojkama, biće poznata nakon obilaska svih koji su štetu prijavili. Na svu sreću povrijeđenih nije bilo, a materijalno će se nadoknaditi i popraviti.