latinica  ћирилица
03/07/2024 |  21:36 ⇒ 21:37 | Autor: SRNA

Dogovorene zajedničke aktivnosti na sprečavanju ilegalnih migracija

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa i direktor policije Hrvatske Nikola Milina dogovorili su danas na radnom sastanku u Zagrebu dalje planove za sprečavanje ilegalnih migracija, uključuju i određene zajedničke aktivnosti.
Milina i Laketa - Foto: Ustupljena fotografija
Milina i LaketaFoto: Ustupljena fotografija

Laketa i Milina su zaključili da je saradnja Službe za poslove sa strancima BiH i MUP-a Hrvatske u proteklih više od godinu dana na visokom nivou i da je potrebno dalje unapređivati.

- Dogovoreno je da MUP Hrvatske, kroz određene aktivnosti i međunarodne projekte, pomogne Službi za poslove sa strancima BiH putem obuka službenika i obezbjeđivanja finansijskih i materijalnih sredstava putem međunarodnih partnera. Tokom razgovora o trenutnoj migrantskoj situaciji, konstatovano je da su migracije i dalje aktivne - saopšteno je iz Službe za poslove za strancima BiH.

Laketa je istakao posvećenost Službe za poslove sa strancima BiH o primjeni sporazuma o readmisiji sa Hrvatskom, te brzo i profesionalno reagovanje i postupanje sa migrantima koji ilegalno pokušavaju preći granicu.

- Ovaj sastanak predstavlja još jedan korak ka jačanju saradnje i zajedničkog djelovanja s ciljem efikasnijeg upravljanja migracijama i borbe protiv ilegalnih migracija - saopšteno je iz Službe za poslove za strancima BiH.