latinica  ћирилица
04/07/2024 |  22:27 | Autor: SRNA

Tri članice vladajuće koalicije odbile sastanak kod Milatovića

Članice vladajuće koalicije u Crnoj Gori - Nova srpska demokratija, Pokret Evropa sad i Demokratska narodna partija neće se odazvati pozivu predsjednika Јakova Milatovića na sastanak.
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Služba za informisanje predsjednika Crne Gore) -
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Služba za informisanje predsjednika Crne Gore)

Milatović je pozvao lidere svih parlamentarnih stranaka sutra na sastanak kako bi ih, kako je naveo, informisao o zaključcima razgovora koje je imao sa partnerima u Briselu.

Iz Nove srpske demokratije, čiji je lider Andrija Mandić, saopšteno je da unutrašnju i spoljnu politiku vodi Vlada i da bi Milatović svoja saznanja u vezi sa daljim smjernicama na evropskom putu trebao da podijeli sa nadležnom granom vlasti, ali ne na način da se postavlja kao neka vrsta razrednog starješine.

Podsjećaju da su sastanci lidera parlamentarnih stranaka sa predsjednikom države Ustavom i zakonom predviđeni samo u slučaju davanja mandata za sastav Vlade.

- Postavlja se pitanje zašto predsjednik Milatović sve ovo čini? Odgovor je poprilično jasan, jer smo ovih dana svjedoci da Milatović, koji bi trebao da bude predsjednik svih građana, gotovo svakodnevno izlazi sa stavovima koji apsolutno polarizuju društvo - navode iz Nove srpske demokratije.

Ističu da sve to liči na praksu bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je, kako navode, pokušao da se nametne kao otac nacije i koji bi trebao da bude grana vlasti iznad ostalih koja sve kontroliše.

- Svi treba da se okupimo oko onoga što nas spaja i da se fokusiramo na rad u interesu građana Crne Gore, jer oni od svih nas očekuju bolju, stabilniju i sigurniju budućnost, a ne da dopustimo da jedna politička ličnost pokušava da glumi superiornost u odnosu na sve ostale - navodi se u saopštenju.