latinica  ћирилица
25/07/2024 |  11:18 | Autor: RTRS

PU Mrkonjić Grad: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad, u uprava u prvih šest mjeseci ove godine evidentirana su 82 krivična djela, što je manje za 13 posto u odnosu na uporedni period prošle godine.
Mrkonjić Grad - PU pres - Foto: RTRS
Mrkonjić Grad - PU presFoto: RTRS

Koifeicijent rasvjetljenosti svih krivičnih djela je 97,6 posto, što ovu upravu po tom osnovu svrstava u red vodećih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Repeupblike Srpske.

Evidentirano je i 79 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima je počinjeno 100 prekrašaja iz te oblasti.

- Od ukupnog broja egidentiranih krivičnih djela 74 su iz oblasti opšteg kriminaliteta. Dok su dva iz oblasti opojnih droga i tri iz oblasti privrednog kriminaliteta i bezbjednosti javnog saobraćaja - rekao je načelnik Odjeljenja kriminalističke policije PU Mrkonjić Grad Vojislav Tomić.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja evdentirane su 122 saobraćajne nezgode.

- Što je u porastu za 22 odsto u odnosu na uporedni period. Evidenitranao je 36 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licvima .I to jedna sa poginulim licima - izjavio je načelnik Odjeljenja policije PU Mrkonjić Grad Goran Roljić.

Kada se posmatara oblast kriminaliteta evidentno je da je došlo do smanjenja broja krivičnih djela za 13,7 odsto.

- Možemo zaključiti da je stannje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad zadovoljavajuće - rekao je načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad Milan Milekić.