latinica  ћирилица
25/07/2024 |  12:44 ⇒ 13:50 | Autor: SRNA

Vulić: Blokada agende i prve tranše šamar političkog Sarajeva Evropskoj uniji

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da odluka četiri kantona u Federaciji BiH da blokiraju Reformsku agendu, a time i dobijanje prve tranše sredstava za BiH iz Plana razvoja Evropske komisije za zapadni Balkan, predstavlja šamar političkog Sarajeva EU.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Podsjećajući da su se sve vrijeme predstavnici EU maćehinski odnosili prema Republici Srpskoj, uskraćivali joj novac i trenirali strogoću, Vulićeva je istakla da su danas na sceni dobra volja, kompromis i opredijeljenost za dijalog i saradnju Republike Srpske.

- Neka predstavnici EU pitaju svoje uzdanice čemu takvo ponašanje, a sebe neka zapitaju da li su građani Republike Srpske zaslužili njihovo iživljavanje kroz mehanizam uskraćivanja sredstava, samo jer im je to šapnuo neko ko je rušitelj Dejtonske BiH - izjavila je Srni Vulićeva.

Četiri kantona u FBiH, u kojima je na vlasti SDA, nisu dali saglasnost za usvajanje Reformske agende potrebne da BiH dobije prvu tranšu u iznosu od 70 miliona evra iz Plana rasta Evropske komisije za zapadni Balkan.