latinica  ћирилица
26/07/2024 |  14:53 ⇒ 15:03 | Autor: RTRS

Stanković u Vlasenici: Naša misija je da čuvamo interese imovine Republike Srpske

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Dragan Stanković sa svojim saradnicima, posjetio je Vlasenicu i sastao se sa načelnikom ove opštine Miroslavom Kraljevićem.
Stanković u Vlasenici - Foto: Ustupljena fotografija
Stanković u VlaseniciFoto: Ustupljena fotografija

Stanković je istakao da "uvode praksu da koordinišu sa republičkog nivoa sa lokalnim zajednicama i to će raditi i ubuduće".

- Kraljević je insistirao na današnjem sastanku iz razloga zahtjeva na lokalnom nivou i mi smo se odazvali jer nam je cilj rješavanje problema. Razgovarali smo i sa predstavnicima iz institucije Pravobranilaštva Republike Srpske sa područja opštine Vlasenica. Razgovaralo se o osnivanju katastra nepokretnosti, o osam katastarskih opština koje su već osnovane, a još dvije su u fazi završetka. Ukupno ima 15 katastarskih opština na području opštine Vlasenica, a raspravljalo se i o nepokretnostima vezanim za Ski-centar "Igrišta" - izjavio je Stanković.

Stanković je dodao da je poznato da "postoje problemi pravnog osnova šuma na području Vlasenice za koje se vezuju perfidni načini regulisanja od strane sudova iz FBiH".

- Naša misija je da čuvamo interese imovine Republike Srpske, te ističem da ćemo naći osnov da šume sa ovog područja ostanu u okviru imovine Srpske. Mi djelujemo u skladu sa ustavom i zakonima Republike Srpske i tu smo da zaštitimo interese svakog našeg građanina, a Kraljević je spona između građana ove opštine i nas. Rezultati možda nisu vidljivi danas, ali će biti vidljivi za sedmicu ili dvije - poručio je Stanković.

Kraljević je poručio da mu je "drago da održavaju kontakte sa ljudima na republičkom nivou i da rješavaju probleme imovinsko-pravne prirode na teritoriji opštine Vlasenica".

- Vodili smo kvalitetne razgovore sa čelnim ljudima Uprave, a sve u cilju rješavanja problema na lokalnom nivou. Trenutno u Vlasenici ima oko deset gradilišta. Ističem da se radi, a svakako sam zahvalan na podršci koju naša opština ima od strane republičkih organa, Vlade Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika - izjavio je Kraljević.

Nakon razgovora Kraljević je pokazao gostima prostor Trga srpskih boraca u Vlasenici.