latinica  ћирилица
26/07/2024 |  19:01 ⇒ 20:56 | Autor: SRNA

Vulić: Mahalaška pisanija srbomrsca Marfija

Potpredsjednik SNSD-a Sanja Vulić izjavila je za Srnu da se Majkl Marfi odlično uklopio u sarajevsku mahalu, što svakodnevno potvrđuje svojim mahalaškim pisanijama koja "izlaze" iz Ambasade SAD u Sarajevu.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Današnjim saopštenjem, u kojem se bavi krvnim zrncima i porodičnim stablom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Marfi je prevazišao sve tračare ovog svijeta. Frustraciju i razočarenje što se vraća tamo odakle je došao i prije isteka mandata, kabadahija Marfi i njegovi sarajevski poltroni zaposleni u Ambasadi SAD više ne mogu ni da prikriju, pa svakodnevno izbacuju nova pisanija koju su sramota da dolaze iz neke mjesne zajednice, a ne iz Ambasadu SAD - naglasila je Vulićeva.

Reagujući na najnovije Marfijevo saopštenje u kojem je naveo da "sankcionisani pojedinci" vode Republiku Srpsku kao, kako kaže, porodični posao, upitavši šta je sa potrebama građana Republike Srpske, Vulićeva je poručila Marfiju da prestane da obmanjuje srpski narod svojom lažnom brigom za Republikom Srpskom, jer svi dobro znaju njegove pokvarene i zle namjere.

- Teško onom koga Majkl Marfi 'brani'. Znamo mi, Srbi, kako to izgleda i to veoma dobro, nažalost. Јednom srbomrzac, uvijek srbomrzac. To je upravo Majkl Marfi - konstatovala je Vulićeva.

Ona je naglasila da je Marfijev sav problem što, uprkos strašnim pritiscima, prijetnjama, sankcijama i namještenim sudskim procesima, rukovodstvo Republike Srpske, na čelu sa Miloradom Dodikom, nije pokleknulo i dozvolilo da ispuni svoje ciljeve koje je zacrtao da ispuni tokom mandata u BiH, a to su razvlašćivanje Srpske do njenog potpunog uništenja, otimanje prirodnih bogatstava i imovine i na kraju, ono što mu je najvažnije, rušenje Dejtonskog sporazuma i stvaranje unitarne BiH.

- Najveći neprijatelji Republike Srpske i srpskog naroda nisu SAD, već Majkl Marfi i zaposleni muslimani u američkoj Ambasadi. Ali, ni to neće dugo trajati, nadati se i vjerujem da će novoimenovani ambasador SAD konačno da se ponaša u skladu sa pozicijom koja mu je povjerena i da će doći kraj mahalaškim nediplomatskim istupima iz američke Ambasade u BiH - rekla je Vulićeva.