latinica  ћирилица
26/07/2024 |  16:54 ⇒ 19:29 | Autor: RTRS

Dodik: Marfijevo ponašanje krajnje degutantno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je ponašanje američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija postalo krajnje degutantno.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Diplomate mi kažu da ih je sramota koliko je srozao diplomatsku službu. Pretvorio se u najgoru tračaru. Ne može čovjek više ozbiljno da odgovori na gomilu besmislica koje svakodnevno objavljuje. Čas je knjigovođa u pokušaju, čas detektiv u pokušaju, čas hroničar porodičnog stabla Dodik - naveo je Dodik u objavi na društvenoj mreži Iks, reagujući na posljednje saopštenje američke Ambasade u BiH.

On je naglasio da Marfi sve to čini u pokušaju da u Republici Srpskoj instalira poslušnike i sluge koji bi slijepo slušali i ispunjavali želje, koji bi se odrekli imovine, pohrlili u NATO, odrekli se identiteta i nasljeđa.

- Piši, Marfi, svaki dan. Izmišljaj, kleveći, optužuj. Tvoja saopštenja me uvijek nasmiju. Postala su kao vic. Ali, koliko god se trudio, ja ti račune polagati neću. Polažem ih samo svom narodu i građanima Republike Srpske. A tu je bilans pozitivan već 20 godina. I biće još dugo. Sorry /izvini/ - napisao je Dodik.