latinica  ћирилица
26/07/2024 |  19:16 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Cvijanović: Stranci izazivaju nestabilnost u BiH (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da stranci izazivaju nestabilnost i uporno onemogućavaju da ustavna rješenja u BiH zaista žive u praksi.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je, povodom najnovijeg izvještaja Stejt departmenta u kojem se ponovo napada Republika Srpske, rekla da su stranci svojim nastojanjima da ovdje budu sprovedene reforme odmaknute od onog što su ustavna rješenja zapravo doprinijeli svemu što je otežavajuće za poslovnu klimu, normalan život, politički ili institucionalan.

Ona kaže da nas drže stalno u okviru tog nekog političkog projekta.

- Oni su nas natjerali da živimo ovdje svoj politički administrativni život, odnosno, oni žele da ga mi živimo u okviru nekog političkog projekta ili eksperimenta, BiH. A kada imate eksperiment i sve na projektnoj osnovi, a ne nečemu strateškom ili dugoročnom onda nailazite na brojne probleme - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla i da je izvještaj Stejt departmenta bez iznenađenja.

- Povodom toga što se tamo pominje da ne postoji određena pravna sigurnost i žalbi upućenih prema pravosuđu reći ću da je pravosuđe rezultat međunarodnih reformi, to nije nešto što smo mi ovdje osmišljavali, sprovodili. Čak i onda kad smo ukazivali na određene smetnje, probleme, devijacije da trebaju da budu otklonjene, oni su se ispriječili, kao prepreka da se tako nešto desi, da se desi neka reforma - rekla je Cvijanovićeva.