latinica  ћирилица
26/07/2024 |  17:10 ⇒ 18:48 | Autor: SRNA

Služen pomen srpskim borcima iz Gornjih Vrela

U brodskom naselju Gornja Vrela danas su položeni vijenci i služen parastos za četvoricu boraca Vojske Republike Srpske iz ovog sela poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i poručeno da treba čuvati sjećanje na njih.
Brod - sjećanje - Foto: SRNA
Brod - sjećanjeFoto: SRNA

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Brod Radoslav Kokić rekao je da se samo čuvanjem sjećanja na poginule borce od zaborava čuva njihov doprinos u odbrani Republike Srpske.

- Boračka organizacija u toku godine u svim mjesnim zajednicama organizuje parastose u znak sjećanja na naše poginule ratne drugove, naše junake koji su za slobodu dali živote - naveo je Kokić.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić podsjetio je da su devedesetih godina prošlog vijeka, kada se srpski narod morao organizovati da brani svoju nejač i ognjišta, mještani Vrela pokazali veliko jedinstvo i bili neustrašivi borci.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Vrela Savo Đukić istakao je da se istina o dešavanjima na ovim prostorima od prije 32 godine mora prenositi na mlađe generacije i čuvati od zaborava.

Nakon molitvenog pomena, koji je služio sveštenik višćanske parohije Darko Vukomanović kod spomen-obilježja u porti Hrama Svetog arhangela Gavrila, vijence i cvijeće položile su porodice poginulih boraca, zajednička delegacija opštine Brod, opštinske Boračke organizacije i Savjeta mjesne zajednice, predstavnici političkih partija i mještani.