latinica  ћирилица
30/08/2024 |  19:35 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Pokret "Odbrana Srpske": Prijeko potrebno jedinstvo i sabornost srpskog naroda (VIDEO)

Da je prijeko potrebno jedinstvo i sabornost srpskog naroda u borbi za očuvanje tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata u kojem je odbranjena Republika Srpska, poručeno je sa skupa koji je u Banjaluci organizovao Pokret "Odbrana Srpske".
Pokret odbrana Srpske - Foto: RTRS
Pokret odbrana SrpskeFoto: RTRS

Okupljanju je prisustvovalo više od 500 boraca, potomaka, ratnih vojnih invalida i građana.

- Zajedno sa našim eminentnim prijateljima, našim saborcima, našim generalima koji su ovdje kao što vidite u nekoliko stotina brojem i na ovom mjestu i  zajedno sa našim predsjednim Republike Srpske, možemo da kažemo Republika Srpska će iz ovoga izaći još snažnija i još stabilnija. Samo jedinstvo i sabornost upravo će biti osnova na kome ćemo mi djelovati - rekao je Darko Matijašević, predsjednik pokreta "Odrbana Srpske".

Dragomir Andan, bivši direktor policije Republike Srpske ističe da je mnogo veći broj onih koji bi branili Republiku Srpsku.

- Mi smo jednostavno sretni zbog toga, i sretni smo što dajemo podršku i poruku svima onima koji su sumnjali da će opstati Republika Srpska. Naravno, dajemo poruku i predsjedniku Republike Miloradu Dodiku, da je na pravom putu i da ovih petsto ljudi kojih se okupilo ovdje, samo jedan mali broj koji bi sutra bilo spremno da brani Republiku Srpsku - istakao je Andan.

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir konstatvovao je da se Republika Srpska nalazi u teškim trenucima i da je napadnuta iz svih pravaca.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić ocijenio je da pristisci na Srpsku ne prestaju i da su sadašnji, možda, teži nego ranije.

- Zato je potrebno da se svi okupimo oko Republike Srpske, njenih institucija, predsjednika Republike Milorada Dodika i da ne damo Srpsku - poručio je Đajić.

Pokret "Odrbana Srpske" osnovan je na Sretenje Gospodnje 15. februara 2024. godine sa ciljem zaštite institucija Republike Srpske i opstanka našeg naroda na ovom prostoru. Osim odbrane, kroz sve održane tribine, cilj je bio sačuvati patriotizam i rodoljublje, kao i sjećanje na istorijske dane stvaranja Republike Srpske.

Ta borba, poručuju nikada neće prestati.