latinica  ћирилица
30/08/2024 |  20:33 ⇒ 20:43 | Autor: SRNA

Ugašen jedan požar na Majevici, drugi pod kontrolom

Dva veća požara danas su buknula na Majevici na području opštine Lopare i zahvaljujući intervenciji vatrogasaca jedan je ugašen, a jedan stavljen pod kontrolu, ali je izgorio pomoćni objekat za stoku.
Lopare - požar - Foto: SRNA
Lopare - požarFoto: SRNA

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Lopare Јove Đurića rekao je da su dojave o požarima stigle istovremeno oko 14.00 časova.

- Јedan požar se desio u Potraši na granici opštine Lopare i grada Tuzla, a drugi na području Milina Sela - naveo je Đurić.

On je rekao da je jedna ekipa sa vatrogasnim vozilom upućena u Milino Selo u kojem je vatra zahvatila nekoliko hektara njiva i niskog rastinja, gdje su bili ugroženi stambeni i pomoćni objekti.

- Druga ekipa je upućena na požarište prema entitetskoj granici gdje je u pomoć pritekla i Vatrogasna jedinica grada Tuzla i požar je brzo ugašen - naveo je Đurić.

Dodao je da je nakon uspješne intervencije u Potraši ekipa otišla u Milino Selo, zajedno sa svim vatrogascima koji su pozvani i hitno upućeni na gašenje požara sa ukupno četiri vatrogasna vozila.

Đurić je istakao da je požar na kraju stavljen pod kontrolu, da su stambeni objekti krajnjim naporom spašeni, te da je, nažalost, izgorio jedan pomoćni objekat za stoku.