latinica  ћирилица
06/09/2024 |  11:59 ⇒ 15:18 | Autor: RTRS

Počela izborna kampanja; Zalijepljeni prvi plakati (FOTO)

U BiH je počela izborna kampanja za predstojeće lokalne izbore, koja će trajati do 5. oktobra, kada počinje izborna tišina.
Predstavnici SNSD-a - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Predstavnici SNSD-aFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Savez nezavisnih socijaldemokrata prvi je zalijepio plakat u Banjaluci ispred Palate Republike.

Plakat su ispred Palate Republike zalijepili predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i kandidat ove stranke za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot.

Dodik je rekao da se pobjeda u Banjaluci zove Nikola Šobot i da SNSD sa svojim kandidatima i listama pretenduje da pobijedi i u ostalim lokalnim zajednicama u Srpskoj, dodajući da izlazi i u devet opština u FBiH.

Nosilac liste Nezavisnog pokreta "Svojim putem" za Skupštinu grada Banjaluka Igor Radojičić poručio je danas da je ovaj pokret nacionalno odgovoran, patriotski, ali i racionalna politička opcija kojoj je stalo do grada i Republike Srpske.

Nezavisni pokret "Svojim putem"
- Prvi put smo pred građanima puni ambicije i optimizma, jer vjerujemo da je vrijeme zrelo za alternativu postojećim vlastima na oba nivoa. U Banjaluci smo gledali cirkus prethodne četiri godine i smatramo da je grad nazadovao - rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci na otvaranju kampanje za lokalne izbore.

Partija demokratskog progresa danas je takođe na Trgu Krajine u Banjaluci otvorila kampanju.

Obratili su se kandidat za gradonačelnika Draško Stanivuković, kao nosilac liste za Skupštinu grada Branislav Borenović.

- Djela su vrhunac života i politike - poručio je kandidat PDP za gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković, koji ove godine na izbore izlazi pod sloganom "Djela".

Predstavljanje kandidata PDP-a za Skupštinu grada Banjaluka biće održano večeras u u Parku oslobođenja, kod nekadašnjeg kina Kozara.

PDP otvorio kampanju (Foto: RTRS)

Gradski odbor Socijalističke partije u Banjaluci lijepljenjem prvog plakata obilježio je početak predizborne kampanje za Lokalne izbore 2024. Socijalisti u najvećem gradu Srpske imaju odborničku listu sa 35 kandidata koji znanjem, strukom, posvećenošću i sposobnošću izlaze pred sugrađane. Očekivanja su velika, jer su politike i ciljevi partije narodni i jasni.

SP zalijepio prvi plakat (Foto: Ustupljena fotografija)

- Mi smo i u prethodnom periodu vrijedno radili i obilazili naše građane i mjesne odbore. Spremni smo za kampanju, jer je u fokusu naše partije uvijek čovjek, a naše politike i programo ćemo predstavljati u skladu sa onim što su nam rekli naši sugrađani. Imamo sjajnu listu, cilj nam je osvajanje tri odbornička mandata, da budemo politička snaga koja će kreirati politike za bolju Banjaluku - rekao je predsjednik Gradskog odbora SP BL i nosilac odborničke liste za Skupštinu Banjaluke Velibor Stanić.

Srpska demokratska stranka otvorila je predizbornu kampanju na Trgu Krajine u Banjaluci.

Foto: RTRS

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da će ova partija ponuditi građanima program ekonomskih reformi oporavka svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Miličević je na banjalučkom Trgu Krajina, gdje je zajedno sa grupom stranačkih kandidata za gradonačelnike i načelnike predstavio predizborni slogan i kampanju za predstojeće lokalne izbore, rekao da se SDS vraća na svoj slogan "Volja naroda" i da radi za lokalne zajednice.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić i predsjednik PUP-a Slavko Pejić zalijepili su prvi plakat na Trgu Krajine u Banjaluci i ozvaničili početak predizborne kampanje.

DNS lijepljenje plakata (Foto: RTRS)

Nešić je rekao je da je slogan stranke "Složno za Banjaluku, složno za Republiku Srpsku" i da očekuju dobar izborni rezultat u Banjaluci.

Kandidat Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke Јelena Trivić predstavila je program mjera koje će realizovati ukoliko joj građani daju povjerenje, poput revizije ugovora koje grad ima sa pojedinim firmama i usvajanje urbanističkog plana sa ciljem zaustavljanja betonizacije grada.

Narodni front (Foto: RTRS)

Trivićeva je poručila da će uvesti neradnu nedjelju za djelatnosti u kojima je to moguće, te izjednačiti cijene javnih i privatnih vrtića već od 1. januara naredne godine.

Ujedinjena Srpska je kampanju za lokalne izbore počela iz Distrikta Brčko, gdje je predsjednik stranke Nenad Stevandić simbolično zalijepio prvi plakat.

Stevandić je poručio da je lako izabrati za koga treba glasati na ovim iborima.

Ujedinjena Srpska počela kampanju lijepljenjem prvog plakata u Brčkom (Foto: Ustupljena fotografija)

- Sa velikom čašću i poštovanjem krećemo sa kampanjom u Brčkom. To je jedan od naših najbolje organizovanih odbora. Čast nam je da pokazujemo tu vrstu snage i poštovanja. Moramo da poručimo da Republika Srpska treba još više da bude u Brčkom, da još više pažnje posvetimo Distriktu koji je kondominijum, zajedničko vlasništvo Republike Srpske i Federacije BiH. To treba da pokazujemo svaki dan - izjavio je Stevandić.

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović sa Trga slobode zvanično je krenuo u kampanju, pod sloganom "Sloboda nema cijenu".

 

Na Trgu Krajine u Banjaluci za večeras je predviđen skup kojem će, osim Stevandića, prisustvovati i kandidati Ujedinjene Srpske Banjaluka, kao i brojni članovi i simpatizeri, najavljeno je iz ove stranke.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović ozvaničiće danas u Doboju početak kampanje stranke za lokalne izbore.

Na centralnom događaju prvog dana kampanje na tvrđavi Gradina predstaviće se i 36 odborničkih kandidata DEMOS-a za Skupštinu grada Doboja.

U Stanarima će Opštinski odbor predstaviti kandidata za načelnika opštine Denisa Stevanovića i kandidate za Skupštinu opštine.