latinica  ћирилица
06/09/2024 |  14:15 ⇒ 15:18 | Autor: SRNA

DNS: "Složno za Banjaluku, složno za Republiku Srpsku"

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da ta stranka očekuje dobar izborni rezultat u Banjaluci i da im je cilj da imaju dva odbornika u gradskoj Skupštini.
Nenad Nešić - plakat - Foto: RTRS
Nenad Nešić - plakatFoto: RTRS

- Što se tiče podrške kandidatu za gradonačelnika, u narednim danima prvo ćemo razgovarati sa /kandidatom SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola/ Šobotom i mislim da ćemo uspjeti da nađemo dogovor i da ga podržimo - rekao je Nešić u Banjaluci.

On je dodao da je njegova stranka u ovom trenutku skoncentrisana na svoju odborničku listu i da im je cilj da ponude bolji život za građane Banjaluke i Republike Srpske.

- Naš slogan je "Složno za Banjaluku, složno za Republiku Srpsku". U ovim teškim vremenima srpski narod nema pravo ni luksuz da se dijeli po osnovnim nacionalnim ciljevima i to ćemo zastupati i u narednom periodu - rekao je Nešić.

Nosilac odborničke liste DNS-a za Skupštinu grada Banjaluka Dejan Lolić rekao je da će ova stranka podržavati svaku politiku koja bude u interesima građana i grada.

- Nećemo se dijeliti na lijeve ili desne, nećemo promovisati ovakvu politiku kakva je bila posljednje četiri godine, politiku podjela. Mi ćemo biti politika pomirenja - rekao je Lolić.

Slavko Pejić, predsjednik Partije ujedinjenih penzionera, koja u Banjaluci na lokalnim izborima nastupa na zajedničkoj listi sa DNS-om, rekao je da je potrebno voditi fer i korektnu kampanju.

Lideri DNS-a i PUP-a zalijepili su prvi plakat na Trgu Krajine u Banjaluci i ozvaničili početak predizborne kampanje.