latinica  ћирилица
06/09/2024 |  12:51 ⇒ 14:45 | Autor: SRNA

Trivić: Protiv betonizacije grada

Kandidat Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke Јelena Trivić predstavila je program mjera koje će realizovati ukoliko joj građani daju povjerenje, poput revizije ugovora koje grad ima sa pojedinim firmama i usvajanje urbanističkog plana sa ciljem zaustavljanja betonizacije grada.
Јelena Trivić - plakat - Foto: RTRS
Јelena Trivić - plakatFoto: RTRS

Trivićeva je poručila da će uvesti neradnu nedjelju za djelatnosti u kojima je to moguće, te izjednačiti cijene javnih i privatnih vrtića već od 1. januara naredne godine.

- Obezbijedićemo besplatne đačke karte i školske knjige svim učenicima osnovnih i srednjih škola. Ono što je dobro urađeno u prošlom mandatu ćemo proširiti - rekla je Trivićeva na otvaranju kampanje u Banjaluci.

Ona je navela da se u njenom programu mjera nalazi i isplata jednokratne novčane pomoći od 500 KM penzionerima i borcima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

- Grad će finansirati izgradnju stanova za mlade, a čija cijena neće prelaziti iznos od 2.000 KM po metru kvadratom. Otvorićemo nove slobodne ekonomske zone sa ciljem privlačenja investicija i otvaranja radnih mjesta - rekla je Trivićeva.

Ona je obećala da će omogućiti četiri puta veće izdvajanje za sport, te će biti izgrađeno hiljadu novih parking mjesta.