latinica  ћирилица
08/09/2024 |  20:22 ⇒ 21:37 | Autor: SRNA

Đokić: Ekonomski razvoj lokalnih zajednica u saradnji sa republičkim institucijama

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je večeras u Tesliću da privredni razvoj svake lokalne zajednice zavisi od njenog načelnika i odbornika u lokalnom parlamentu, te njihove inventivnosti da se bore za bolji ekonomski ambijent u saradnji sa Vladom Srpske i republičkim institucijama.
SP, Teslić - Foto: SRNA
SP, TeslićFoto: SRNA

Đokić je istakao da u takvim okolnostima lokalne zajednice moraju da preuzmu ulogu u ekonomskom razvoju Republike Srpske s obzirom na to da su u prethodnom periodu bile više upućene na razvoj lokalne infrastrukture i socijalna pitanja.

- Mi to moramo da promijenimo, Republika Srpska ima sigurnost samo ako uspije da se ekonomski odupre pritiscima koji su u sferi politike - rekao je Đokić u teslićkom naselju Rastuša, gdje je prisustvovao predstavljanju kandidata ove partije za Skupštinu opštine Teslić.

On je podsjetio da su socijalisti u prethodnih 30 godina vodili snažnu političku borbu, a da je sada vrijeme da se pređe na drugu fazu koja je ubrzani ekonomski rast i razvoj Srpske.

Nosilac kandidatske liste Socijalističke partije za Skupštinu opštine Teslić Žarko Јeličić poručio je da socijalisti imaju dovoljno kapaciteta da povežu Teslić sa Vladom Republike Srpske i republičkim institucijama s obzirom na to da te konekcije nema već 12 godina - otkako je u ovoj opštini na vlasti SDS.

- Ta saradnja treba da dovede do infrastrukturnih i privrednih projekata koji će otvoriti nova radna mjesta - poručio je Јeličić.