latinica  ћирилица
21/09/2024 |  17:39 | Autor: SRNA

Јujićeva na prijemu kod gradonačelnika Subotice, jačati veze naroda

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić istakla je na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem da je manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" jedinstvena prilika da Republika Srpska predstavi svoju bogatu kulturnu baštinu, prirodne ljepote i turistički potencijal.
Senka Јujić u Subotici - Foto: SRNA
Senka Јujić u SuboticiFoto: SRNA

Ona je navela da je ova manifestacija prilika i da se prezentuju investicione mogućnosti, čime bi se stvorila još jača veza između naroda sa obje strane Drine.

Bakić je izjavio da mu je čast što je Subotica među gradovima u kojima se obilježava ova izuzetno važna manifestacija, te podsjetio da Subotica ima izvanrednu saradnju sa Republikom Srpskom i njenim institucijama u svim oblastima društvenog života.

- Kao gradonačelnik Subotice imao sam ogromnu pomoć i podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, pogotovo šefa ovog predstavništva Mlađena Cicovića. Uradili smo mnogo na jačanju saradnje subotičke lokalne samouprave i Republike Srpske, podižući je iz godine u godinu na veći nivo - rekao je Bakić.

Prema njegovim riječima, svaki susret je prilika da se razgovara o svemu što je do sada urađeno i što predstoji u narednom periodu kako bi zajednički dali još snažniji doprinos saradnji Republike Srpske i Srbije.

- I danas smo imali konstruktivan razgovor o unapređenju saradnje između našeg grada i Republike Srpske - naglasio je Bakić.

On je dodao da Subotica godinama njeguje saradnju sa Banjalukom, ali i sa Trebinjem i Gradiškom i ta saradnja je konkretizovana čestim susretima, projektima i zajedničkim aktivnostima.

Sastanku u Subotici u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" prisustvovali su direktor Јavne ustanove Spomen-područje Donja Gradina Tanja Tuleković i saradnik u Predstavništvu Srpske u Srbiji Ana Ljutić.

U Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" u Subotici večeras će biti izvedena monodrama "Tuga koja traje cijeli život" Јavne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina".

Tekst potpisuje Dobrila Kukolj prema istoimenoj knjizi, režiser je Maja Kolundžija Zoroe, scenografiju je pripremila Gordana Batić, producent je Tanja Tuleković, a igra Maja Kolundžija Zoroe.