latinica  ћирилица
21/10/2024 |  07:14 ⇒ 09:24 | Autor: RTRS

Svečano otvaranje nastupa Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Nastup Republike Srpske na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga danas će u Beogradu svečano otvoriti ministri kulture Srpske i Srbije Željka Stojičić i Nikola Selaković.
Sajam knjiga u Beogradu (Foto: Tanjug/Nemanja Јovanović) -
Sajam knjiga u Beogradu (Foto: Tanjug/Nemanja Јovanović)

Na ovogodišnjem 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga Srpska će biti predstavljena sa 134 naslova na 47 promocija koje će biti održane do 26. oktobra u sali "Vasko Popa" i na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Ustanove za unapređenje ekonomske, naučno-tehničke, kulturne i sportske saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije, u umjetničkom programu svečanog otvaranja biće priređen i kratki muzičko-scenski program, pod naslovom "Otadžbina je veza koja nas spaja sa ljudima našeg roda i jezika", što je i slogan ovogodišnjeg nastupa Republike Srpske na beogradskom Sajmu knjiga, koji je pozajmljen iz uvodnika prvog broja časopisa "Otadžbina" koji je u Banjaluci 1907. godine pokrenuo Petar Kočić.

Nakon svečanog otvaranja, prva promocija je na štandu Republike Srpske na kojoj će biti predstavljena knjiga "Kraj bala vampira", autora Milana Ljepojevića u izdanju "Grafid" Banja Luka, a potom će ЈU Narodna biblioteka "Filip Višnjić" Bijeljina predstaviti svoja izdanja.

Svoja izdanja predstaviće i Univerzitet u Istočnom Sarajevu, a Krajiški kulturni centar "Sveti Sava" Banjaluka predstaviće knjigu: "Komunistički zločini na Kordunu-paralele sa drugim krajevima Јugoslavije", autora mr Mile Dakića iz Vojnića.

Radno vrijeme sajma knjiga je od 10.00 do 20.00 časova, ulaznice koštaju 250 dinara za grupne posjete, pojedinačna ulaznica je 350 dinara, ulaznica za porodični dan je 1.000 dinara, a za sve sajamske dane 2.000 dinara.