latinica  ћирилица
07/12/2018 |  19:52 ⇒ 08/12/2018 | 11:59 | Autor: B92

Priština najavljuje zabranu ulaska Svetlani Ražnatović

Srpska pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca održaće koncert sutra u podne u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je Privremeni opštinski organ.
Svetlana Ceca Ražnatović - Foto: TANЈUG
Svetlana Ceca RažnatovićFoto: TANЈUG

Međutim, u međuvremenu reagovao je kosovski ministar kulture pozvavši prištinske vlasti da joj zabrane ulazak na Kosovo, prenosi Kossev.

Kako je saopšteno iz Privremenog opštinskog organa, Ražnatovićeva će koncertom koji će se održati u 12 časova, ispred studentskih domova u Kosovskoj Mitrovici pružiti podršku "mirnim protestima Srba koji se protive uvođenju takse od 100 odsto na robu iz Srbije".

Za to vrijeme, kosovski ministar kulture Kujtim Gaši za prištinske medije navodi da srpska folk zvijezda nije poslala zahtjev za ulazak na Kosovo, zbog čega joj, kako on smatra, treba zabraniti ulazak.

- Ministarstvo poziva carinu i policiju da ne dozvole održavanje koncerta te vrste - rekao je Gaši.

Nedavno je ulazak na Kosovo i Metohiju zabranjen košarkašima Partizana i zamjeniku direktora Kancelarije za KiM. Prije toga, isto se desilo i Uniji žena sa Vračara. Osim toga, na prelazu Јarinje bili su do kasno u noć zadržani vjernici i humanitarci koji su se uputili na proslavu slave manastira Visoki Dečani.