latinica  ћирилица
19/10/2024 |  15:35 ⇒ 15:37 | Autor: Agencije

Sraman prizor na bilbordu u Valjevu - crni orao s albanske zastave davi srpskog orla (FOTO)

Na bilbordu u Valjevu je osvanuo prizor kako crni, dvoglavi orao koji se nalazi na albanskoj zastavi, davi bijelog orla, obilježje srpske zastave.
Policija Srbije (Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Policija Srbije (Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je za Republiku rekao da se radi o privatnom bilbordu.

- Nikad dosad nije postojao ni sličan problem i jasno je da niko normalan ne bi to okačio. Nemam drugo objašnjenje nego da se radi o hakerskom napadu - naveo je Gojković.

      View this post on Instagram

A post shared by VALJEVO - LIVE (@valjevo_live)

Ljudi koji rade u kompaniji koja je bila zadužena za ovaj bilbord su izjavili da je bilbord hakovan, i da je sve prijavljeno nadležnim institucijama.

- Kompjuter je spakovan i spreman za vještačenje kojim će se baviti Odjeljenje za visokotehnološki kriminal. Oni će ustanoviti kako je do toga došlo i kako je neko uspio da "upadne" u sistem. Računar će sve pokazati - ispričali su iz ove firme.

Naveli su da je istog momenta sve ugašeno i dodali da je strašno što je ta slika obišla sve.

- To je bio i cilj onima koji su na ovaj način željeli sve da nas isprovociraju, oni se sad naslađuju time. Strašno - zaključili su iz kompanije.

Novosti su prenijele da se, nakon što je snimak objavljen, u komentarima oglasio i muškarac koji kaže da je vlasnik bilborda.

- Јa sam vlasnik bilborda koji je noćas hakovan. Čim sam saznao, isti sam ugasio, a slučaj će biti prijavljen nadležnim organima - napisano je ispod objave.

Izvor: rt.rs