latinica  ћирилица
27/07/2024 |  08:26 ⇒ 10:36 | Autor: RTRS

Klokić: Neusvajanjem reformske agende značajno usporen ekonomski rast BiH (VIDEO)

Neusvajanjem reformske agende značajno je usporen ekonomski rast BiH, rekao je Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Zlatan Klokić - Foto: RTRS
Zlatan KlokićFoto: RTRS

- S druge strane imamo pokazatelje da je on iz godine u godinu u Srpskoj sve veći i veći - istakao je Klokić. 

Podsjećamo, četiri kantona iz FBiH, u kojima je većina okupljena oko SDA, nisu podržali Reformsku agendu i time onemogućili prvu tranšu od 70 miliona evra namijenjenih BiH iz Plana razvoja za Balkan. Američka ambasada - za blokadu optužila je Republiku Srpsku.

- U američkoj Ambasadi ujutru kada se probude pogledaju kroz prozor, padala kiša, snijeg, ili grijalo sunce, oni optuže predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika - rekao je Klokić.

On je dodao da je od 112 mjera Republika Srpska usvojila i usaglasila 110, a da su preostale dvije crvena linija za Republiku Srpsku preko koje ne može preći.

- Treba riješiti pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, pa onda pričati o popunjavanju sudija iz Republike Srpske. Taj Ustavni sud uvijek donosi odluku koje su na štetu Republike Srpske, i onda je jasno da su one političke motivisane - poručio je Klokić.