latinica  ћирилица
20/08/2024 |  11:21 ⇒ 18:05 | Autor: RTRS

Dodik: Projekti urađeni u Trebinju stvorili novu istoriju grada; Izgradnjom bolnice razvićemo zdravstveni turizam (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je sve ono što je zajednički urađeno u Trebinju u posljednjih 15-ak godina, stvorilo novu istoriju ovog grada, te kaže da su uradili niz kapitalnih projekata.
Milorad Dodik u Trebinju - Foto: RTRS
Milorad Dodik u TrebinjuFoto: RTRS

- Tražimo projekat više koji će povući Trebinje da bude nezaobilazan i prepoznatljiv grad u regionu. Drago mi je što završavamo bolnicu u dinamici koja je predviđena. Ona treba da dopuni sve što nam je ovdje potrebno. Da se razvije jedan novi segment koji se naziva zdravstveni turizam - kazao je Dodik u Trebinju nakon razgovora da gradonačenikom Mirkom Ćurićem.

Dodik je, nakon razgovora da gradonačenikom Mirkom Ćurićem, rekao da to znači da će bolnica sa stanovišta svoje opreme, kvaliteta kadrova privući iz regiona pa i šire značajan broj onih, koji će htjeti da baš ovdje koriste te usluge.

Ćurić je naveo da je zahvalan na podršci koju ova lokalna zajednica dobija od predsjednika Srpske.

- Iskoristili smo priliku da mu se zahvalimo na podršci koju nam je davao u prethodnom periodu, kao što su programi podrške porodici, kulturi... - rekao je Ćurić.

Dodao je da je na sastanku bilo riječi i o projektu obilaznice oko grada.

- Razgovarali smo i o novoj bolici. To je najveća investicija od stvaranja Srpske na području Trebinja - naglasio je Ćurić.

Dodik je istakao da će nova bolnica biti otvorena u oktobru sljedeće godine zahvalio Lambeti za predano praćenje, Ćuriću i gradu Trebinju za efikasno rješavanju problema, kao i izvođaču koji je pokazao sposobnost da to može da uradi.

- Iza nas je zgrada koja će za godinu i mjesec dva, u oktobru iduće godine biti otvorena, puštena i stavljena na uslugu ljudima u Trebinju i šire u regionu - rekao je Dodik.

Dodik je izjavio je da se na području ovog grada realizuju i da je u planu niz velikih projekata.

Neki od tih projekata su, ističe Dodik, izgradnja brze saobraćajnice od Trebinja do Višegrada, kao i aerodrom u Trebinju sa kojeg bi prvi avioni, kako kaže, mogli poletjeti za dvije do tri godine.

Dodik je naveo da je u planu da se izgradnja brzog puta realizuje sa kineskim partnerima, te dodao da će biti učinjeno sve da se taj projekat ugovori.