latinica  ћирилица
20/08/2024 |  13:16 | Autor: RTRS

Dodik Orbanu čestitao Nacionalni dan Mađarske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu, povodom Nacionalnog dana Mađarske kojim se 20. avgusta – na dan sv. Stefana - obilježava uspostavljanje mađarske države, jedne od najstarijih na tlu Evrope.
Milorad Dodik i Viktor Orban - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Viktor OrbanFoto: RTRS

- Dozvolite da Vam, u svojstvu predsjednika Republike Srpske, čestitam Nacionalni dan, kojim 20. avgusta – na dan sv. Stefana - obilježavate uspostavljanje mađarske države, jedne od najstarijih na tlu Evrope. Mađarska država i mađarski narod spadaju u red najrodoljubivih u Evropi danas, odlučni da brane svoje granice, suverenitet i identitet, istovremeno u saradnji sa susjedima i ostalim državama i narodima Evrope i svijeta - naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Srpske kaže da prijateljstvo, podrška i pomoć koju je Mađarska u mnogobrojnim prilikama pružila Republici Srpskoj, izaziva zahvalnost, divljenje i obavezu da se izuzetni bilateralni odnosi dvije zemlje, a naročito prijateljstvo srpskog i mađarskog naroda, dodatno produbljuju i unapređuju, na obostrano zadovoljstvo.

- Uz iskrene čestitke povodom obilježavanja Nacionalnog dana, kao i želju da ga uvijek obilježavate u miru i prosperitetu, dozvolite da ponovim izraze izuzetnog uvažavanja - navodi se u pismu predsjednika Republike Srpske.